دانلود پایان نامه

 

عنوان کامل پایان نامه :

 

 شناسائی عوامل مؤثر بر انگیزه شغلی دریانوردان ایرانی شاغل بر کشتی های تجاری اقیانوس پیما

 

قسمتی از متن پایان نامه :

 

 

غریزه : دومین نظریه بزرگ

جبرگرایی زیستی چار داروین دو تاثیر عمده بر تفکر علمی داشت . اولاً جبرگرایی زیستی داروین مهم ترین مفهوم ، یعنی تکامل را برای زیست شناسی به ارمغان آورد . جبرگرایی زیستی ، توجة دانشمندان را از مفاهیم انگیزشی ذهنی ، مانند اراده ، دور کرد و به سمت مفاهیم ماشینی و ژنتیکی معطوف نمود .

ثانیاً جبرگرایی زیستی داروین ، به دو گانهگی انسان حیوان که بر بررسی اولیه انگیزش حاکم بود ، خاتمه داد و به جای آن ، سوال هایی از این قبیل را مطرح کرد: چگونه حیوانات از امکانات خودشان (یعنی انگیزش) برای سازگار شدن به ضروریات محیط استفاده می کنند؟ از نظر فیلسوفان پیشین ، اراده ، نیروی ذهنی منحصر به انسان بود و متمایز کردن انگیزش انسان ها از انگیزش حیوانات ، دلیلی دیگر برای کنار گذاشتن اراده به عنوان توجیه رفتار با انگیزه بود .

از نظر داروین، بیشتر رفتارهای حیوانات، ناآموخته ، خودکار و ماشینی به نظر می رسید. (داروین ، 1859،1872). حیوانات به کمک تجربه یا بدون آن، با محیط خود سازگار می شدند: پرندگان لانه می ساختند، مرغ ها روی تخم می نشستند، سگ ها خرگوش را تعقیب می کردند، و خرگوش ها از سگ ها  می گریختند. داروین برای توجیه کردن این رفتار سازگارانة ظاهراً از پیش برنامه ریزی شده،غریزه1 را مطرح کرد.(ریو، 1385 ، 27-32)

در صورتی که محرک مناسب وجود داشته باشد ، غرایز خود را از طریق بازتاب های فطری بدن ، نشان می دهند. پرنده ای که لانه می سازد ، مرغی که روی تخم می نشیند ، و سگی که شکار می کند ، این کارها را به دلیل انجام می دهند که هر یک استعداد ژنتیکی دارند ، یعنی ، تکانه ای که برای انجام این کار ، به صورت زیستی برانگیخته می شود . در واقع ، متفکران انگیزش در قرن نوزدهم ، قسمت بیجان دوگانه نگری فیلسوفان (یعنی، روح منطقی) را از میان برداشتند و آنچه را که باقی ماند، یعنی امیال زیستی، تکانه ها نگه داشتند. (ریو ، 1385 ، 27-32)

اولین روانشناسی که نظریه غریزه انگیزش را رواج داد ، ویلیام جیمز2 بود.(1890) جیمز با اقتباس از داروین و معاصران وی ، تعداد زیادی غریزه جسمانی ، مانند مکیدن ، نیروی حرکت و غریزه روانی برای انسان قایل شد. تنها چیز لازم برای تبدیل غریزه به رفتار هدفگرا (یعنی با انگیزه) ، وجود محرک مناسب بود . گربه ها موش ها را دنبال می کنند ، از سگ ها می گریزند ، از آتش اجتناب می کنند ، زیرا که از لحاظ زیستی باید چنین کنند . به عبارت دیگر ، دیدن موش (سگ یا آتش) ، یک رشته بازتاب های ارثی را فعال می سازد که تکانه هایی را برای اعمال خاص ، نظیر دنبال کردن یا دویدن ، به وجود می آورد . حیوانات از طریق غرایز ، تکانه هایی را برای عمل کردن و بازتاب های لازم را برای به وجود آوردن آن عمل هدفمند به ارث می برند.(ریو ، 1385 ، 27-32)

دلبستگی روان شناسی به دومین نظریه بزرگ انگیزش و تعهد نسبت به آن ، به سرعت ایجاد شد . ویلیام مک دوگال3 (1908-1926) ، یک نسل بعد از جیمز ، نظریه غریزه ای را مطرح نمود که غرایز کاوش کردن ، جنگیدن ، مراقبت کردن از فرزند و غیره را ترسیم می کرد . از نظر مک دوگال ، غرایز نیروهای انگیزشی غیر منطقی و تکانشی بودند که انسان را به سمت هدف خاصی هدایت می کردند . این غریزه است که «تعیین می کند صاحب آن به شیئی خاصی توجه و آن را درک کرده ، با دیدن چنین شیئی دستخوش برانگیختگی هیجانی بخصوصی شود ، و با توجه به آن ، به شیوه خاصی عمل کند ، یا حداقل ، تکانه ای را برای عملی احساس کند.» (مک دوگال ، 1908 ،30) . بنابراین ، غرایز و هیجان های وابسته به آنها ، ویژگی هدفمند رفتار انسان را توجیه می کردند . نظریه غریزه مک دوگال از چند نظر به عقاید جیمز شباهت داشت . مهمترین تفاوت بین آنها این بود که مک دوگال بیشتر تاکید داشت که انسان ها بدون غریزه هیچ عملی را آغاز نمی کنند. انسان ها بدون این «حرکت دهنده های اساسی» بدن های بی حرکتی خواهند بود که هیچ تکانه ای برای عمل کردن ندارند. به عبارت دیگر، کل انگیزش انسان از مجموعه غرایزی ناشی    می شود که به صورت ژنتیکی به آنها اعطا شده است. (ریو ، 1385 ، 27-32)

  1. instinct
  2. William james
  3. William mac dougall

 

سوالات یا اهداف این پایان نامه :

اهداف تحقیق :

برای افزایش کارائی و اثربخشی در سازمان نیاز به تأمین شرایطی هستیم ، نیروی انسانی انگیخته شده برای انجام این کار مهمترین عامل می باشد . برای ایجاد انگیزه و افزایش آن باید نیازهای آنان را شناخت و در جهت تأمین و ی نیازهای افراد در محیط کار اقدام کرد لذا هدف کلی این تحقیق شناسایی عوامل مؤثر بر انگیزه شغلی دریانوردان ایرانی شاغل بر کشتی های تجاری اقیانوس پیما و تعیین اولویت و اهمیت هر یک از عوامل مؤثر بر انگیزه شغلی دریانوردان ایرانی شاغل بر کشتی های تجاری اقیانوس پیما می باشد

1-8 سئوالات تحقیق :

با توجه به موضوع تحقیق ، سئوال های اصلی تحقیق به شرح ذیل می باشد .

1) عوامل مؤثر بر انگیزه شغلی دریانوردان ایرانی شاغل بر کشتی های اقیانوس پیما کدامند؟

2) ترتیب عوامل اثرگذار بر انگیزه شغلی دریانوردان ایرانی شاغل بر کشتیهای تجاری اقیانوس پیما چگونه    می باشد؟

 

مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : انگیزه ,غریزه ,انسان ,انگیزش ,ایرانی ,شغلی ,دریانوردان ایرانی ,انگیزه شغلی ,شغلی دریانوردان ,ایرانی شاغل ,عوامل مؤثر ,شغلی دریانوردان ایرانی ,جبرگرایی زیستی داروین
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

khabare-taze خاطرات یک برنامه نویس پایتون فروش انواع راهبند در سراسر کشور املاک گیلان خرید و فروش زمین باغ هکتاری خانه ویلا آپارتمان در گیلان آب روان Juan حوزه شهید عابدی طاهر دمق بارداری و زایمان a full pessimist, not in recovery هتل در اصفهان